Tegyük fel, szembejött veled álmaid állása, megpályáztad, behívtak egy interjúra, ami érzésed szerint jól is sikerült, majd érkezik az email "sajnos mégsem Önt választottuk, további munkájához sok sikert kívánunk!" Vajon mi történhetett? És miért nem írják meg, mi az elutasítás oka?
Nos, azért nem írják meg sokszor, mert ciki megírni.

Felsorolunk pár dolgot, amik az elutasítás okai lehetnek, és nem fogják megmondani Neked - de ne bántsuk őket ezért, Te sem tennéd meg fordított esetben.

1. Képzettebb/tapasztaltabb vagy, mint a leendő főnököd.

Végülis láttam már olyan vezetőt, aki tud bánni a nálánál jobb szakemberekkel is, és felismerte, hogy neki az jó, ha erős a csapata - de ritka, mint a fehér holló. Nehéz helyzet, nem mindenki tudja megoldani.

2. Úgy tűnik, nehéz Téged irányítani.

Az előbbi probléma alfaja, tapasztaltabb esetleg nem vagy, de erősebb egyéniség - sok lenne köztetek a konfliktus.

3. Ellenkező neműt akarnak, mint ami vagy.

Nem, nem a nemi alapon történő diszkriminációról beszélek: ki vannak békülve mindkét nemmel, de a csapat tegyük fel, csak fiúkból áll, és szeretnének egy lányt is maguk közé, csak az egyensúly érdekében. Vagy épp fordítva.

4. Nem egyeznek a fizetési elképzeléseitek.

Nemcsak hogy nem egyezik, de áthidalhatatlannak látják a különbséget. Mondjuk feleannyit szántak arra a pozícióra, amire jelentkeztél, mint a te elképzeléseid. Így pedig alkudni sem érdemes.

5. Amivel pedig végképp nem lehet mit kezdeni: hiányzik a kémia.

Ezt kell talán a legkevésbé megmagyarázni. Nem kölcsönös a "szerelem". Másfajta embert képzeltek el. Másra gondoltak. Vannak olyan elképzeléseik, amiket esetleg nem tudnak szavakba önteni, de mégis, a belső hangjuk azt súgja: keresnének inkább tovább.

Mi a megoldás ebben az esetben? Azt javasolom, hogy ne küzdj, és ne haragudj rájuk, nem érdemes: ez mégsem a Te helyed, Te sem éreznéd itt jól magad hosszú távon, pont a fent említett okok miatt. Hidd el, van olyan munkahely, ahol csak Téged várnak!