Napjainkban nagyon sok munkáltató panaszkodik arról, hogy bizonyos (általában mérnöki, vagy szoftverfejlesztői, de akár kereskedelmi eladói - üzletvezetői) pozíciókra nehéz megfelelő munkatársat találni, illetve ha sikerül is, gyakran csak több hónap alatt. Annak ellenére, hogy a pozíciókon fejvadászok és munkaközvetítők garmadája dolgozik, jó esetben működik az employee referral system (munkatársi ajánlói rendszer), és több hirdetési felületen is megjelenik az álláshirdetés.

Nézzük az okokat, amik a háttérben állhatnak:

  1. A legfőbb indok a szakemberhiány természetesen: igen, néhány pozícióban Magyarországon (és világszinten is) egyszerűen jóval kevesebb szakember van, mint amennyire szükség lenne. A munkaerőpiac szinte korlátlan számú szoftverfejlesztőt és mérnököt lenne képes felvenni. A népszerű szakmákkal rendelkezőkért a munkáltatók versenyeznek, a piac ezekben az esetekben kínálatiból keresletivé alakult.
  2. Bérverseny kialakulása, bér-ajánlatok elmaradása az igényektől: ahogy az árverseny az egyéb területeken lefelé tolja az árakat, a bérverseny a béreket felfelé. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem minden munkáltató fogja tudni megfizetni azt a szakembert, aki az igényeinek megfelelne. (A BeMyBoss rendszerében erre is kaphat választ: meg tudjuk mondani, hogy a kívánt szakemberek milyen juttatási szintet igényelnek.)
  3. A keresési lehetőségek pontatlansága: a jelenleg elérhető legtöbb álláshirdetési és keresési felületen csak általában adhatóak meg a keresett kompetenciák. Addig viszonylag egyszerű dolgunk van, amíg 'gépészmérnököt keresünk középfokú angol nyelvtudással Budapestről', de hogyan keressünk akkor, ha 'professzionális árajánlatok összeállításában, B2B sales-ben tapasztalt, tárgyalóképes spanyol nyelvtudással rendelkező' embert keresünk? (Erre a problémára egy későbbi posztban még visszatérünk.)
  4. A rejtőzködő álláskereső: a fenti körülmények összességében azt okozzák, hogy bizonyos kompetenciákkal rendelkező emberekkel szemben jelentősen megnő a kereslet, és kevés célszemélyre korlátozódik az igény. A keresési feltételek pontatlansága miatt a jelenlegi megoldások használatával bombázzák őket állásajánlatokkal, amik nem feltétlenül olyanok, amelyeknek örülnének (magyarul spammelik őket), így az ilyen szakemberek inkább elkerülik azokat a helyeket, szolgáltatásokat, ahol ennek szőnyegbombázásnak fennáll a veszélye. Ekkor következik az, hogy a nyilvános profiljukat nem töltik ki megfelelően, adatbázisokba nem jelentkeznek, hirdetéseket nem néznek, magyarul a hagyományos keresési módszerek számára láthatatlanná válnak ezek a munkavállalók. Ők állnak a BeMyBoss elsődleges fókuszában, és mivel védjük őket, nálunk ők megtalálhatók, és a pontos, igényeiknek megfelelő ajánlatok miatt jól is érzik velünk magukat.