A statisztikák szerint a mai munkavállalók 80%-a, azaz 10-ből 8 ember nem érzi jól magát a munkahelyén, és egy jó ajánlatért váltana. Vajon milyen jelei vannak annak, hogy ideje lenne elgondolkodni a váltáson?

Egy munkahely kis túlzással olyan, mint egy házasság, amit a munkáltatóddal kötsz. Míg a párkapcsolatok terén talán egyértelműen tudod, hogy mikor lenne jobb valaki mással, a munkahelyed esetén ez nem mindig ilyen kristálytiszta. Összeszedtünk Neked pár dolgot, amik ha bekövetkeznek, érdemes tenned egy lépést a váltás irányába (és regisztrálj hozzánk...)

  1. Úgy érzed, ennél többre vagy képes, vagy egyszerűen csak többre vágysz. Valamiért a jelenlegi munkahelyeden nem tudod magadból a legtöbbet kihozni. Talán már kinőtted a munkakörödet, talán nem figyeltek fel rád eléggé. Néha még unatkozol is...
  2. Nincs előrelépési lehetőség, illetve nem tudsz olyan irányba mozdulni a cégen belül, ami jobban érdekelne. Bizonyos cégméretnél ez teljesen érthető. Nem mindenhol korlátlanok a lehetőségek.
  3. Tudsz valami olyasmit, amit a jelenlegi helyeden nem tudsz használni / fejleszteni. Például nem tudod eléggé kihasználni a nyelvtudásodat. Befejeztél egy továbbképzést / szereztél egy új szakmát, ami más irányba vinne. Nem figyelnek az ötleteidre, amivel javíthatnád a közös munkát. Vezetővé szeretnél válni, de a jelenlegi helyeden erre nincs lehetőség.
  4. Szívesen költöznél egy másik városba.
  5. A munkahelyeden nincsenek barátaid. Ez furán hangzik, de ahhoz, hogy jó érzéssel menjünk reggel munkába, kell, hogy legalább néhány emberrel legyünk annyira jóban, hogy munka után beülhessünk néha valahova beszélgetni egyet. Ha 'kocka vagy a gömbök között', ne magadban keresd a hibát, inkább keresd meg a többi kockát.
  6. Nem kedveled a főnöködet. Igen, halljuk a kisördögöt: a főnököt nem kell szeretni. Viszont képzeld el: milyen lenne egy olyan emberrel dolgozni, aki figyel rád, kihozza belőled a legtöbbet, fontos vagy neki? Létezik ilyen.